top of page

Onze wens

Bij 'De Taal van Kinderen' wensen wij elk kind toe om zich gehoord en gezien te voelen. Door taal te geven aan volwassenen creëren wij kansen om je kind beter te begrijpen, zijn binnenpraatjes positief te beïnvloeden, jullie band te versterken en duurzaam te bouwen aan veerkracht.

Team De Taal van Kinderen

Ons verhaal

HOI! Wij zijn Sylvie (logopediste) en Claudia (logopediste/ kindercoach) van 'De Taal van Kinderen'. Wij  hebben een hart voor taal en een nog veel groter hart voor kinderen. 

Dagelijks luisteren wij mee hoe kinderen zichzelf toespreken. Dit meestal met woorden overgenomen van volwassenen.  We overladen kinderen met goedbedoelde adviezen, prestatiegerichte complimenten en oeroude levenswijsheden...  Zoals we het zelf als kind gehoord hebben.

Wij kennen die woorden ook, maar we werden er niet blij van. Het leek gewoon niet te kloppen met wat je wérkelijk aan een kind wil zeggen. Beide gingen we actief op zoek naar opleidingen, boeken, talks, ... over hoe het anders kan.

Op één van die opleidingen kwamen we elkaar tegen. Meteen bleken we op dezelfde manier in het leven te staan: praktisch ingesteld en ambitieus als het over de veerkracht van kinderen gaat.

 Na een fijne lunchdate begonnen de ideeën te borrelen... een paar koffiekoekmomenten later ontstond 'De Taal van Kinderen' en waren er nog weinig woorden nodig om te weten dat het klopte.

Samen werken we bij 'De Taal van Kinderen' aan laagdrempelige materialen bedoeld voor iedereen die een belangrijke rol speelt in het leven van kinderen. Om zo via een eigentijdse en waardevolle taal kinderen vanbinnenuit te helpen groeien.

Wij geven je de taal om naar kinderen te luisteren. 

bottom of page